A kérdőasztrológia nagyon sok témában ad konkrét választ a felmerülő kérdésekre.

Fontos tudni, hogy a kérdésre felállított képletnél először meg kell vizsgálni, hogy van-e érvényessége, illetve nincsenek-e olyan intelmek, konsziderációk, amik miatt nem ajánlatos, vagy nem lehet kielemezni.

Például a Hold- Merkúr kvadrát vagy szembenállás azt mutatja, hogy a kérdező valamit nem tud, vagy rosszul tud, és félreértések lehetnek. Egy másik intő jel, amikor a Hold üresjáratban van. Ilyenkor a kérdéses ügy nehezen megy, vagy nem történik már érdemleges. Kivéve, ha a fő jelölők erősek, illetve a Hold a Rák, Bika, Nyilas és Halak jegyében jár, vagy fényszögben áll a szerencseponttal.

Amikor az elemzés feltételei rendben vannak, akkor kerülhet sor válaszadásra. Az esetek többségénél lényeges, hogy a kérdező megadjon egy intervallumot is, amely idő alatt szeretné, hogy az adott téma kibontakozzon. A kérdőasztrológiában rövidebb távra, maximum egy évre előre érdemes kérdezni.

Ezekből olvashatóak itt példaképletek.

1. Összejövünk-e a barátnőmmel újra nyolc hónapon belül?

2. Három hónapon belül visszahívnak-e szezonális munkára?

3. Érdemes-e megvenni a lefoglalózott telket?

4. Maradhatok a bérlésben, vagy el kell költöznöm novemberig?

5. Mi az a vállalkozás és munka, amivel elégedett lehetek, és megtalálom-e egy éven belül? 

6. Keres-e a férfi három hónapon belül?

Szerzői jogok

Az elemzéseim szövegei saját szellemi termékeim, melyek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében teljes körű szerzői jogvédelem alá esnek. Felhasználásukhoz előzetes, írásos beleegyezésem szükséges.