5. Mi az a vállalkozás és munka, amivel elégedett lehetek és megtalálom-e egy éven belül?

Óra ura: Mars

ASC ura: Merkúr

Érvényesség: Óra ura és a Hold szextil fényszögkapcsolatban van

A kérdező: Merkúr és Hold

A vállalkozás/munka: 10-es ház

A kérdés háttere:

a kérdező egy olyan cégnél dolgozik, ami nem tölti el elégedettséggel, és a munka is monotonabb. Tele van kreativitással és ötletekkel, és olyan vállalkozást szeretne elindítani egy éven belül, amit szeret, amivel elégedett.

A kérdés kifejtése:

A kérdezőt egy uralmi, Ikrekben álló Merkúr bolygó jelöli, amely pont a vállalkozás és munka területén, a 10-es házban van a képletben. Ez a vállalkozás uralja is őt, mivel 10-es ház ura is a Merkúr, ráadásul a kérdező jelölője azonos vele. Olyan, mintha már benne lenne a kérdezőben, mintha már meglenne ez a tevékenység, mivel uralmi helyzetű a Merkúr.

A kérdező másik jelölője, a szintén Ikrekben álló Hold ugyanúgy a vállalkozás területén, a 10-es házban áll. Lelkivilágát is uralja a vállalkozás, Merkúr, illetve a saját, merkúri jelölője. Lelkileg is szereti, az érzelmeit beleteszi a vállalkozásba, és egy közeledő együttállásban is van vele.

Hold a 11-es ház ura, azaz a kérdező jövőbeli terveivel és reményeivel is szorosan összefügg a vállalkozása. A 11-es ház még pártfogót, barátot és pályázatot jelöl, és a 11-es ház csúcsán álló Rák Nap mutathat egy olyan öntudatos, segítőkész személyt, aki támogathatja ezt a vállalkozást és a kérdezőt is. Napot uralja a kérdező holdi jelölője, a másikat, a merkúrit meg kedveli (terminusban) és ismeri is. Merkúr, a kérdező szintén ismerheti (arculatban) Napot, ezt a személyt.

Mi lehet az a vállalkozás és munka, amit már most ennyire szeret a kérdező?

Az uralmi, Ikrekben álló Merkúr olyan tevékenységet mutat, amely éles értelmet, mozgékonyságot, erős kommunikációs képességet és sokoldalú gondolkodást igényel. Nyitottságot és kíváncsiságot is. Kapcsolatban lehet kereskedelemmel, kereskedéssel, közvetítéssel, levelezéssel, internettel és szállítással. A kérdezőnek évek óta erős érdeklődése van a weboldalak, webshopok kapcsán, honlapokat már készített. Cikkeket is írt. Úgyhogy ezekre is alapozhatja azt a vállalkozást, ami azonos vele.

Mivel 10-es házban áll a kérdező mindkét jelölője, a nyilvánossággal is kapcsolatban van a vállalkozás, és nem otthoni tevékenységet mutat. Merkúr 4-es ház (otthon) urát, Jupitert száműzi is.

Az Ikrek Hold, amely közeledő együttállásban van Merkúrral, a vállalkozással, Hold pedig a most még hátráló Szaturnusz bolygóval harmonikus kapcsolatban, ezekből arra következtettem, hogy a kérdező lelkivilágának és a tevékenységnek is fontosak a szilárd alapok, a múlt értékei és hagyományai. Ezek mentén érdemes felépíteni a vállalkozást, amiben az újítás és innováció is szerepet kaphat, mivel a Vízöntőben áll a Szaturnusz.

Illetve a kérdező kreatív, alkotói mivolta is fontos: Szaturnusz 5-ös ház ura, 5-ös almutenje meg pont a lendületes, öntudatos Oroszlánban álló Mars bolygó. Igaz, Mars szemben áll Szaturnusszal, azaz korlátozva, akadályoztatva érezheti magát a kérdező a kreatív mivoltában, ám Mars száműzi Szaturnuszt, azaz a tüzes, aktív energiák kerülnek előtérbe.

A Hold két eseményt is mutat. Közeledő szextilje az Oroszlán Marssal egy hónapon belül arra utal, hogy a világtól kicsit elvonulva (Mars 12-es házban), ugyanakkor az internettel, a mindennapi kommunikációval is kapcsolatba (Mars 3-as ház ura) kerülve rájöhet, hogy milyen kreatív alapokat érdemes megmozgatnia a vállalkozás kapcsán. A Hold 9 hónapon belül együtt áll a Merkúrral, magával a kérdezővel és a vállalkozással, ami azt mutatja, hogy ezen intervallumon belül bele is foghat.

Visszajelzés:

A kérdező a kereskedelem, az internet és a weboldalak kapcsán heteken belül elkezdte a megalapozást. Olyan, a múltban már kitalált ötleteit is elővette, amelyek lelkesedéssel töltötték el, és most újított rajtuk.

Szerzői jogok

Az elemzéseim szövegei saját szellemi termékeim, melyek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében teljes körű szerzői jogvédelem alá esnek. Felhasználásukhoz előzetes, írásos beleegyezésem szükséges.