2. Három hónapon belül visszahívnak-e szezonális munkára?

Óra ura: Merkúr

ASC ura: Jupiter

Érvényesség: ASC ura Óra urának exaltációjában van.

A kérdező: Jupiter és Hold

A munkahely és a főnöke: 10-es ház

A kérdés háttere:

a kérdező még a tél folyamán dolgozott egy általa megszeretett munkahelyen, akkor is szezonális munkát. Tavasz óta otthon volt, nem keresett pénzt, az anyagi helyzete miatt is fontos lett volna nyárra vagy ősz elejére a munka.

A kérdés kifejtése:

A kérdező egy retográd, Bakban lévő Jupiter, azaz józan, racionális, keresi a kiteljesedést. Mivel a Jupiter esésbe teszi saját magát, nem olyan erős a kérdező sem, és hátráltatva is érzi magát (retográd). A saját 2-es házában van, ami a pénzét, anyagi javait jelzi, ez foglalkoztatja. Ennek ura egy szintén retográdban lévő Szaturnusz, ami uralmi helyzetben van a Vízöntőben, triplicitásban (barátságban) és terminusban (kedveli) önmagával. Ebből adódóan a kérdező anyagi helyzete alapvetően jó, de hátráltatva van (retográd), hiszen nem keres hónapok óta, a tartalékából él. Szaturnusz, a pénz jelölője uralja a kérdezőt és a kérdező kedveli is a pénzét. Gyarapítani szeretné, mivel Jupiter jelzi őt.

A munkahelyet és a főnököt 10-es ház ura, a Rákban álló Merkúr bolygó jelzi. Jupiter, a kérdező Merkúr felé semleges. Miközben a kérdező azt mondta, szeretne visszamenni oda.

A kérdező másik jelölője Hold, ami a Nyilas jegyben van. Lelkivilágában optimista, lelkes és nyitott. Ezzel a jelölőjével a kérdező 10-es ház (munkahely) urát, a Merkúrt csak ismeri, aztán száműzi. Ez azt mutatja a képlet szerint, hogy lelkileg nem szeretne visszamenni a munkahelyére. Amikor ezt elmondtam neki, azt felelte, hogy szeretne újra ott dolgozni, csak az egyik, volt kollégától tart, hogy jól fognak-e kijönni.

A munkahelyet és főnököt jelölő Merkúr a Rákban jegyben van, nincs méltósága, semlegesen van jelen. Merkúr nagyra méltatja (exaltálja) a kérdezőt, Jupitert és terminusban is fogadja, kedveli őt. Ugyanakkor fényszögkapcsolat, ami összekötné őket, nincs a kérdező és a munkahely/főnök között. Hold, ami mindig az eseményjelölő is, közeledő szembenállásban van az Ikrek Nappal. Mivel a Nap a főnök természetes jelölője is, ezért azt mondtam a kérdezőnek, hogy az egyik főnökkel lesz kapcsolatfelvétel. Ugyanis közben kiderült, hogy két főnöke is van a munkahelynek. Két héten belül lehet kapcsolatfelvétel (kicsivel több, mint 14 fok múlva találkozik Hold a Nappal). A Hold és a Nap is sarokházakban van, labilis jegyekben, ez leghosszabb időegységben heteket jelent ebben az esetben.

Bár az Ikrek Nap, az egyik főnök nem annyira foglalkozik a kérdezővel, száműzi, viszont Merkúr, a munkahely és a másik főnök jelölője nagyra tartja és kedveli őt, ezért vissza fogják hívni szezonális munkára.

Visszajelzés:

a kérdező másfél hét múlva jelzett, hogy az egyik főnöke írt neki, és visszavárják júliustól szezonális munkára. A kérdező elfogadta, és be is állt dolgozni.

Szerzői jogok

Az elemzéseim szövegei saját szellemi termékeim, melyek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében teljes körű szerzői jogvédelem alá esnek. Felhasználásukhoz előzetes, írásos beleegyezésem szükséges.