3. Érdemes-e megvenni a lefoglalózott telket?

Óra ura: Szaturnusz

ASC ura: Merkúr

Érvényesség: Óra ura és ASC ura azonos természetű (hideg és száraz)

A kérdező: Merkúr és Hold

A telek: 4-es ház

A kérdés háttere:

a kérdező egy kert nélküli lakásban él hosszú évek óta, és mivel erős kötődése van a földhöz, régóta vágyott egy telekre. Olyanra, ahová építkezni is tud, és aztán odaköltözik. Talált egyet, ami nagyon megtetszett neki, lefoglalózta, viszont volt benne bizonytalanság, hogy biztos megfelelő lesz-e.

A kérdés kifejtése:

A kérdezőt egy érzelemdús, álmodozó Rák Merkúr jelöl, ami retográd, hátráltatva van, és a 11-es házában áll. A jövőbeli vágyai, reményei területén, a gondolatai ezzel foglalkoznak erősen. A másik jelölője egy uralmi Rák Hold, amely szintén a 11-es házában van, együtt áll a merkúri jelölőjével, és azt uralja is. Lelkivilágában (Hold) is érzelmes, álmodozó, és a jövőbeli vágyai, reményei foglalkoztatják (11-es házban van).  Merkúr a 10-es házának ura is, ami a hivatását mutatja, ez szintén foglalkoztathatja. Valóban, mert a munkahelyén sokat és odaadóan dolgozik; az előrelépés reményében is.

A telek 4-es ház, ami a Nyilas jegyben kezdődik,  ennek ura Jupiter, amely szintén a Nyilasban van. 4-es ura a 4-es ház csúcsán, és uralmi Jupiter, ami jelzi, hogy a telek erős minőségű és jól érzi magát a helyén. Retográd a Jupiter, azaz hátráltatva van a telek. Voltak körülötte hivatalos gondok, erre utalhat a hátráltatás.

A kérdező, mint Merkúr és mint Hold is exaltálja, nagyra méltatja a földet, odavan érte, amit valóban így is érzett.

A Nyilas jegy azt mutatja, hogy világos, nyílt helyen fekszik a telek, a Jupiter pedig a tágasságot, gyarapodást jelzi. A kérdező elmondása szerint a telek napos és nagy méretű, eredetileg szántóföld.

A 4-es házban van egy uralmi Bakban lévő Szaturnusz bolygó ami ráadásul szemben áll a kérdezővel, Merkúrral és még a Holddal is. Szaturnusz mélyedést, lyukat jelölhet a földön. A Bak jegy által tövises vagy kopár területet. Ezek alapján azt mondtam, hogy a telken van egy olyan rész, ami ezekkel lehet kapcsolatban, és amivel lehet nehéz feladat, munka, mert Szaturnusz 6-os házának (mindennapok munkája) ura is. A kérdező azt felelte, a telek elején van egy hosszú, 40 cm-es mélyedés, mert a traktorok mindig arra jönnek-mennek, és ettől alakult ki,  de ő ezt nem zavarja, megoldja a helyzetet. Merkúr és Hold, a kérdező jelölői száműzik is Szaturnuszt. Retográd, hátráltatott a Szaturnusz, ez egy visszatérő feladatra is utalhat.

Szaturnusz Jupitert, a telket terminusban fogadja, kedveli, aztán esésbe teszi. Úgy néz ki, ez a mélyedés mégis nehezítheti a telek jó minőségét, okozhat gondot. A kérdezőt továbbra sem zavarta ez, amit a képlet is mutat, hiszen nagyon odavan a telekért.

A telek, Jupiter terminusban fogadja a kérdező merkúri jelölőjét, kedveli őt, aztán száműzi. Azt jelzi, hogy ez az uralmi helyzetben lévő, jó minőségű telek a kérdezőt megviselné, ha az övé lenne. Lehet, több dolga lenne vele, ahogy azt most gondolja és érzi. Jupiter a kérdező másik jelölője (Hold) felé semleges.

A Hold már üresjáratos, eseményt nem mutat. Mivel a telek egy uralomban lévő Nyilas Jupiter, a Hold az uralmi Rák jegyben van (ennél a Hold állásnál a dolgok kedvezőbben alakulnak), a kérdező pedig odavan a telekért, azt mondtam, érdemes megvennie.

Visszajelzés:

a kérdező háromnegyed évvel később megvette a telket, ugyanis csak addigra kapta meg a hivatali papírokat és engedélyeztetéseket. A kérdező és a telek jelölőjének hátráltatása erre is utalhatott a képletben. Ahogy az is, hogy a telek száműzte a kérdezőt, mivel a hosszú várakozás és az izgalom, hogy minden engedély meglesz-e, részben megviselte a kérdezőt. Viszont a kérdező ugyanúgy odavan a most már saját tulajdonú telkéért, és boldog, hogy megvette.

Szerzői jogok

Az elemzéseim szövegei saját szellemi termékeim, melyek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében teljes körű szerzői jogvédelem alá esnek. Felhasználásukhoz előzetes, írásos beleegyezésem szükséges.