Rák

Rák

Megóvás, felhalmozás és szerető gondoskodás a szűkebb környezetben.

Uralkodó bolygója: Hold

Eleme: víz

Minősége: kardinális

Temperamentuma: flegmatikus

Archetípusa: az anya, a költő

Évszaka: a gyümölcs kialakulásának ideje

Központi törekvése: az állatöv romantikusa. A lélek mély képeihez könnyen hozzáfér. Gondoskodásával magához köthet embereket, akiket védőpajzsként tart maga elé. Igazi védettséget a család nyújt számára. Erősen kötődik a hazához és a gyermekkorhoz.

Cselekedete: segítőkész, együtt érző, tudattalan impulzusok hatására cselekszik, ösztönösen. Mindig kész másokat megvédeni. Álomvilágba menekülhet, gyerekes viselkedésbe eshet vissza.

Gondolkodása: képszerű, fantáziadús. Megérzi mások gondolatait, kívánságait. Megérti a lélek jelentőségét. Túlzottan elszakadhat az objektivitástól, a vágyai foglya lehet.

Érzései: mély érzelmekre képes, érzékeny, ragaszkodó, odaadó, nagy a védettség igénye. Birtokló lehet, rátapadhat a szeretett személyre, hangulatingadozás jellemzi. 

Tanulási feladata: önállóság és cselekvés. Nyílt érvényesülés, az érzelmeket nem eszközként használni.

Foglalkozási területei: olyan tevékenységek és szakmák, amelyekben megélheti a gondoskodói, segítői igényét, érzékeny lelkivilágát és a családi összetartás fontosságát. A múlthoz, a hagyományokhoz kapcsolódó foglalkozások és az egyesületi feladatok is vonzzák.

Mindezek a jellemvonások azoknál is jelen lehetnek, akiknek az ascendensük vagy a Holdjuk áll ebben a jegyben. Az adott ember pontos személyiségelemzéséhez a születési képlet szükséges.