Ikrek

Ikrek

A felhalmozott javak és ismeretek kiáradása, a megismerhető és megközelíthető felé való fordulás.

Uralkodó bolygója: Merkúr

Eleme: levegő

Minősége: mozgékony

Temperamentuma: szangvinikus

Archetípusa: intellektuális vagy a kereskedő

Évszaka: amikor a csíra szárba szökken, levelet hajt, bimbót hoz, tagozódik

Központi törekvése: a sokoldalúság jegye, értelmi beállítottságú. Szereti differenciáltan szemlélni a dolgokat, a különbségeket felmutatni. Megragadja és továbbadja az újdonságokat.

Cselekedete: megtervezett, kritikusan ellenőrzött, meggondolt, racionális nézőpontok. Okos, furfangos. Hajlamos szétforgácsolni magát, állandóan foglalkoznia kell valamivel.

Gondolkodása: logikus, intellektuális, találékony, analitikus. Nagy képzelőerő. Túlzottan kételkedő lehet, felületes, csak az eszével tud.

Érzései: eleven, kicsit ironikus, derűs, a fair viselkedésre is törekszik. Az érzelmi indíttatásokat intellektualizálhatja, csapongó, mindig valami újat keres.

Tanulási feladata: mélyre hatolás, a szétszórt érdeklődés fókuszba hozása. Az intellektus és az érzelmek viszonya.

Foglalkozási területei: olyan tevékenységek és szakmák, ahol a jó kommunikációs, értelmi és közvetítői készségét kamatoztathatja. Vonzzák azok a foglalkozások is, amelyek nem kötik egy helyre.

Mindezek a jellemvonások azoknál is jelen lehetnek, akiknek az ascendensük vagy a Holdjuk áll ebben a jegyben. Az adott ember pontos személyiségelemzéséhez a születési képlet szükséges.