Bika

Bika

A megállapodás, megóvás és anyagi biztonság jellemzi. Erőit a kézzelfogható gyarapításra és létrehozásra hasznosítja.

Uralkodó bolygója: Vénusz

Eleme: föld

Minősége: fix

Temperamentuma: melankolikus

Archetípusa: a földműves

Évszaka: amikor a növények gyökeret eresztenek és megerősödnek

Központi törekvése: a meggyökerezés. Akit/amit a bizalmába fogad, azt szereti, hűséges hozzá, türelemmel illeszkedik be a természetes növekedési ciklusba. Szilárd talajon szeret állni, az érzéki örömök leginkább ebben a jegyben bontakoznak ki.

Cselekedete: gyakorlatias, állhatatos, valóságközeli. Hajlamos flegmatikus lenni, túlzottan hajszolni az érzéki örömöket vagy az anyagiakat.

Gondolkodása: konkrét, gyakorlatias gondolkodás. Nehezen tud elvonatkoztatni, túlzottan egyoldalú lehet.

Érzései: természetes, ragaszkodó, vidám, szereti azokat, akiket a bizalmába fogadott és megőrzött. Makacs lehet, túlzottan birtokló.

Tanulási feladata: a megtartás és elengedés közötti egyensúly megtalálása. Önértékelés, a megrögzött szokások legyőzése.

Foglalkozási területei: olyan tevékenységek és szakmák, amelyek szilárd és biztos alapot adnak, kiszámítható jövőt. Az értékek gondozása és megőrzése, a múlthoz, a hagyományokhoz való kötődése is meghatározó a választásában.

Mindezek a jellemvonások azoknál is jelen lehetnek, akiknek az ascendensük vagy a Holdjuk áll ebben a jegyben. Az adott ember pontos személyiségelemzéséhez a születési képlet szükséges.