Nyilas

Nyilas

A magasabb rendű törvény szolgálata, és a szélesebb körű rend, távlatok felé fordulás.

Uralkodó bolygója: Jupiter

Eleme: tűz

Minősége: mozgékony

Temperamentuma: kolerikus

Archetípusa: a főpap, a misszionárius

Évszaka: advent, amely elvezet a fény megszületéséhez

Központi törekvése: a külső-belső horizont tágítása, a dolgok értelmének keresése. Idegen kultúrákkal való találkozások által is tágítja ezt. Erőteljes az igazságosság érzése bennük, az igazság valóban nagy érték számukra.

Cselekedete: nemes meggyőződésből cselekszik, méltóságteljes, szuverén, nyitott a világra. Önmagát könnyen inspirálja és motiválja. Fennhéjázó is lehet, több a látszat, mint a tartalom.

Gondolkodása: magasabb képzettségre törekszik, liberális szellemű. Távoli célok, nagyszabású tervek felé hajlik. Morális felsőbbrendűségi érzése lehet, fanatikusabb meggyőződései.

Érzései: emelkedett, szent érzések jellemzik, nagyon tud lelkesedni. Szeret együtt dolgozni a párjával a közös célok és ideálok megvalósításán. Tarthat attól, hogy kiderül, ő is csak egy egyszerű ember hibákkal. 

Tanulási feladata: misszionárius törekvés. Emelkedett optimizmus. Megismerés és belátás. Tanulni az életből és rejtelmeiből.

Foglalkozási területei: olyan tevékenységek és szakmák, ahol ideálokért és emberekért tud lelkesen tenni. Minden, ami az igazságkeresési igényét, a külfölddel és utazással kapcsolatos nyitottságát kielégíti. 

Mindezek a jellemvonások azoknál is jelen lehetnek, akiknek az ascendensük vagy a Holdjuk áll ebben a jegyben. Az adott ember pontos személyiségelemzéséhez a születési képlet szükséges.