Skorpió

Skorpió

A végletek és az ellentétek magasabb régiókba emelése, az átéléssel való megismerés.

Uralkodó bolygója: Mars

Eleme: víz

Minősége: fix

Temperamentuma: flegmatikus

Archetípusa: a mágus, a sámán

Évszaka: amikor a természet meghal, a föld alatt humusz képződik.

Központi törekvése: a mélység és szélsőségek jegye. Erős kutatói vágya hajtja át minden rejtett, titokzatos és elfojtott dolgon, tabun, amit a társadalom hozott létre.

Cselekedete: szívós, kitartó, provokatív, mások példaképévé, vezetőjévé válhat. Sok cselekedete a saját hatalma fokozását szolgálja, destruktív is lehet.

Gondolkodása: mélyre hatoló, éles eszű, kitartóan keresi a végső igazságot. Bátran beszél arról, amit mások szívesen elhallgatnak.

Érzései: nagy lelkierőkkel rendelkezik, amik másokra nézve kényszerítők is lehetnek. Intenzív, mély és érzéki érzelmek. Másokat függőségben tarthat, kiszolgáltatott lehet a saját érzelmei merész ingadozásának.

Tanulási feladata: bízni a másikban, az arany középút megtalálása. Az élet áramlásával szembeni tehetetlenség megtapasztalása. Az elképzelések megvalósítása.

Foglalkozási területei: olyan tevékenységek és szakmák, ahol az ismeretlent, a titokzatosat lehet kikutatni. A tabuk és a határterületetek is vonzzák. 

Mindezek a jellemvonások azoknál is jelen lehetnek, akiknek az ascendensük vagy a Holdjuk áll ebben a jegyben. Az adott ember pontos személyiségelemzéséhez a születési képlet szükséges.