Kos

Kos

Az állatöv első jegye. A csillagászati év kezdete, az elindulás és az ébredés.

Uralkodó bolygója: Mars

Eleme: tűz

Minősége: kardinális

Temperamentuma: kolerikus

Archetípusa: a harcos

Évszaka: a tavasz, az erők feltörése.

Központi törekvése: a saját akarat érvényesítése, aktivitás, kezdeményezés, optimizmus, impulzitás. Azt az ősi emberi erőt jelképezi, amely erős akarattal megy előre.

Cselekedete: közvetlen, lendületes, spontán, nem komplikált. Meggondolatlanul, türelmetlenül cselekedhet. Mindent azonnal szeretne.

Gondolkodása: a saját útját járja, meglepő, szokatlan módszereket és megoldásokat talál. Önfejű lehet, olyannak magyarázza a világot, amilyennek látni akarja.

Érzései: nagy vállalkozó kedve van, bátor, lelkes, bizakodó. Másokra gyakran nincs tekintettel, hajlamos nehezebben belátni a dolgokat.

Tanulási feladata:  türelem, tudatos, megtervezett cselekvés. A gondolkodás és cselekvés összehangolása. Állhatatosság és kitartás.

Foglalkozási területei: olyan tevékenységek és szakmák, amelyekben megélheti az úttörő szellemét, a pezsgést, a megújulást és az újdonságok kihívását. A függetlensége megőrzésére is törekszik, ezért szívesen van vezetői, irányító szerepben.

Mindezek a jellemvonások azoknál is jelen lehetnek, akiknek az ascendensük vagy a Holdjuk áll ebben a jegyben. Az adott ember pontos személyiségelemzéséhez a születési képlet szükséges.