Mérleg

Mérleg

Az egyensúly megtalálása önmaga és a külvilág között, a magasabb rendű kiegyenlítés.

Uralkodó bolygója: Vénusz

Eleme: levegő

Minősége: kardinális

Temperamentuma: szangvinikus

Archetípusa: a művész, a bölcs bíró

Évszaka: az őszi napéjegyenlőség, az egyensúly ideje

Központi törekvése: a harmónia, ennek megvalósítása és megtartása. A formák harmóniája a művészetben, építészetben és a szoros emberi kapcsolatokban is. Te irányultságú, igazságosan szeretne kezelni mindenkit, ugyanakkor fontos a saját szabadsága is.

Cselekedete: toleráns, vállalkozó kedvű, alkotóan dolgozik, stílusosan. Tapintatos, barátkozó. A döntésekkel problémái lehetnek, gyakran kerüli a konfliktust, jobban függ mások szimpátiájától.

Gondolkodása: képszerű, a formák gazdagsága jellemzi, stílusosan fejezi ki magát.

Érzései: a másikra figyel, de a saját függetlenségére is ügyel. Békeszerető, kiegyensúlyozott, könnyen köt ismeretségeket. Túlzottan vágyhat mások szimpátiájára, és olyan kompromisszumot is köthet, ami számára nem előnyös. 

Tanulási feladata:  az ideál és a realitás. Önmegvalósítás és harmónia. Vágyódás a kapcsolatokra és a személyes függetlenség. Erő a döntéshez és elhatározáshoz.

Foglalkozási területei: olyan tevékenységek és szakmák, ahol megélheti a szellemi mozgékonyságát, a szép és harmónia iránti vonzalmát. Közvetítői adottságát, diplomáciai érzékét és jó kapcsolatteremtő készségét is szereti kamatoztatni.

Mindezek a jellemvonások azoknál is jelen lehetnek, akiknek az ascendensük vagy a Holdjuk áll ebben a jegyben. Az adott ember pontos személyiségelemzéséhez a születési képlet szükséges.