6. Keres-e a férfi 3 hónapon belül?

Mi történik akkor, amikor a kérdező nem várja meg a kérdésére adandó választ, hanem előtte pár órával tesz lépést abban az ügyben, amire rákérdezett.

Óra ura: Vénusz

ASC ura: Merkúr

Érvényesség: Óra ura és Asc ura Szaturnusz uralma alatt vannak

A kérdező: Merkúr és Hold

A férfi: 7-es ház

A kérdés háttere:

a kérdező nő több mint egy évig volt kapcsolatban egy férfival, aki hetente eljárt hozzá, de nem élt vele. Aztán a férfi eltűnt, a kérdezőt nem hívta vissza, amikor kereste őt. A nő ettől függetlenül tudott róla, mivel egy községben laktak. A kérdező folytatni akarta a kapcsolatot, és az érdekelte, felhívja-e őt a férfi 3 hónapon belül.

A kérdés kifejtése:

Bár a kérdező jelezte, hogy minél gyorsabban szeretné tudni a választ, a délben feltett kérdésre a kora esti órákban tudtam elvállalni a válaszadást. A képlet nem jelzett konkrét eseményt a férfit érintően, és mivel a megrendelőim mindig megvárják a választ, meglepődve fogadtam, hogy a nő nem bírta ki, délután felhívta a férfit, és beszéltek egymással. A férfi nem tudta rögtön felvenni a telefont, de visszahívta a nőt, és azt mondta, lett valaki más az életében, és vele lezárta a kapcsolatot. Úgyhogy ezek után bizonyos szempontból már nem volt mit elemezni, hiszen lezárult a kapcsolat. Az elemzéskor azt készültem elmondani, hogy a férfi nem érdeklődik az irányába, és úgy néz ki, három hónapon belül nem fogja őt keresni.

A képlet késői fokszáma azt jelzi, hogy már késői az ügy elbírálása, nem tehető semmi a kérdésben, a kérdező nem ura az ügynek. Ezt az végül meg is mutatta, hogy bár a nő mégis felhívta a férfit, már nem tudott mit tenni a kapcsolatukat érintően. Az alábbi elemzés során azt is megnézem, hogy mi mutathatja, hogy a kérdező nem várja meg a választ, és előbb cselekszik.

A kérdezőt egy Vízöntőben lévő Merkúr bolygó jelzi a 8-as házban. A kérdező aggódik, gondolkodik és kommunikatív, ami igaz is volt rá. 7-es ház ura, a Halak Jupiter felé, amely a férfi jelölője, semleges. A nő jelölét Szaturnusz uralja, mely 8-as, 9-es és 10-es házainak ura, ami lehet nehézség hitelt, jogi dolgokat és hivatásbeli ügyeket érintően.

A kérdező másik jelölője a tüzes Oroszlánban lévő Hold, amely öntudatos, büszke és lendületes érzelemvilágú. A hármas házban van, amihez a mindennapi kommunikáció (telefon, internet is) tartozik, és a Hold, annak urával a Nappal közeledő szembenállásban van. 2 fok 54 ívmásodpercben, és mivel a kérdés eredetileg 3 hónapra szólt, így azt mondtam volna, hogy több mint 2 hónap múlva lehet esemény, ami kisebb utazással, kommunikációval kapcsolatos (Nap 3-as házának ura). Holdat, a kérdezőt uralja is Nap, azaz nagyon foglalkoztatja az, hogy kommunikáljon, telefonáljon vagy írjon. Nem konkrétan a férfinak, hiszen a férfit jelölőlő Jupiter nincs kapcsolatban Merkúrral, a kérdezővel és Nappal sem. Úgy néz ki, a kérdezőt ez az erős kommunikációs igénye és az Oroszlán Hold öntudatossága, büszkesége arra késztette, hogy gyorsan, alig 3 órán belül felhívja a férfit, és mégis vele lépjen kommunikációba. A férfi, mint már írtam, elmondta, hogy lezárta a kapcsolatot, van egy másik nő az életében. Ezt a képlet is mutatja, mert a férfi jelölője, a Jupiter ejti és száműzi is a kérdező jelölőjét, Merkúrt, Holdja felé meg semleges. Exaltálja, azaz odavan a Bakban lévő Vénuszért, amely a nők klasszikus jelölője, és itt egy másik nőt jelez. Vénuszt inkább a férfi 2-es háza uralja, a pénze, és az 5-ös házát szereti, ami az életörömök, szexualitás, és a férfit baráti szinten (terminusban) kedveli, aztán száműzi. Valószínű a férfi anyagi javai, életörömei és a vele megélt programok fontosabbak ennek a másik nőnek, mint a férfi. A kérdező szerint a férfinak volt egy élettársa is, lehet, vele jöttek össze újra, vagy mivel kedveli a nőket, más lett az életében. A férfi uralmi helyzetű Jupiter, aki nagyon jól érzi magát, lelkes, túl is becsülheti önmagát, és a saját életörömeit szereti.

Visszatérve a kérdezőre, ő a Holdjával baráti szinten (terminusban) kedveli a férfit, érzelmileg biztos megérintette őt a férfi, még ha elmondása szerint nem is akartak egymással komoly elköteleződést. Bár mindig a kérdező dönt, hogy a válasz alapján vagy ettől függetlenül mit tesz az adott helyzetben, azt mondtam neki, hogy valószínű elkerülhette volna, hogy a férfi,  számára bántó módon beszéljen vele. Mivel azt válaszoltam volna, ha nem hívja fel pár órán belül a férfit, hogy a férfi nem fogja őt keresni, nem foglalkozik vele, és inkább ő se keresse a férfit, nem érdemes. Igaz, a kérdező csak semleges volt a férfi felé, Holdjával meg kedvelte, és elmondása szerint nagyon szerette volna tisztázni a kapcsolatukat, azaz nem ejtette őt, így elképzelhető, hogy úgyis kereste volna a férfit.

Szerzői jogok

Az elemzéseim szövegei saját szellemi termékeim, melyek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében teljes körű szerzői jogvédelem alá esnek. Felhasználásukhoz előzetes, írásos beleegyezésem szükséges.