Vízöntő

Vízöntő

Értelmi-szellemi téren nyilatkozik meg, szárnyalás a szabad tér és az új utak fele.

Uralkodó bolygója: Szaturnusz és Uránusz

Eleme: levegő

Minősége: fix

Temperamentuma: szangvinikus

Archetípusa: a bölcs bolond

Évszaka: hideg, tiszta tél és a farsang

Központi törekvése: megdönti a régi értékeket, újakat hoz helyükbe. Az egyenrangúság, az egyén szabadsága fontos céljai. Hajlamos a dolgokat felülről szemlélni.

Cselekedete: függetlenségre törekszik, szeretne kiemelkedni a tömegből különlegességével is. Érett megfontolással dolgozik, a korlátozásokat nem szereti. Kiszámíthatatlan lehet, az alárendeltség nehezére esik.

Gondolkodása: eredeti, humoros, ötletes, tiszta, objektív képe van. A hosszú távú jövőperspektívát ki tudja fejleszteni. Az ötleteit gyakran nem tudja a gyakorlatba átültetni.

Érzései: eleven, fair, kötetlen. A barátságos-hűvös visszafogottság mögé bújhat. Távolságtartó, túl különc lehet, elszigetelt.

Tanulási feladata: az eszme és a valóság közti kontraszt. A normák átlépése. Szellemi függetlenség. A fennálló megújítása és reformja. 

Foglalkozási területei: olyan tevékenységek és szakmák, amelyek kreativitást igényelnek, és biztosítják számára a szabadságának megélését is. Ahol a jövőkutatási és fejlesztési adottságait kamatoztathatja, és alternatív módon közelítheti meg a dolgokat.

Mindezek a jellemvonások azoknál is jelen lehetnek, akiknek az ascendensük vagy a Holdjuk áll ebben a jegyben. Az adott ember pontos személyiségelemzéséhez a születési képlet szükséges.