Halak

Halak

A lelkiség végső titkaiba mélyed, és a mindenség ébred öntudatra benne határtalan azonosulással.

Uralkodó bolygója: Jupiter és Neptunusz

Eleme: víz

Minősége: mozgékony

Temperamentuma: flegmatikus

Archetípusa: tisztánlátó, a szamaritánus

Évszaka: a böjti időszak

Központi törekvése: a spirituális tapasztalatokra, transzcendens világra vágyódó ember jegye. Segítőkészsége, mély részvét érzése által a másik értékelése nélkül képes meghallgatni azt. Építően hat.

Cselekedete: jól ért ahhoz, hogyan menjenek a dolgok a maguk útján, önfeláldozó, ösztönös, önzetlen. Hajlamos sajnálatra méltó áldozattá tenni magát. Gyámoltalanságával manipulálhat.

Gondolkodása: az összefüggéseket megérzi, sejtései beigazolódnak, teremtő fantázia jellemzi. Bölcsességre törekszik. Zavaros, ingadozó, szétfolyó nézetei is lehetnek.

Érzései: együttérzés, szolgáló szeretet, finom érzésű, érzelmes. Mélyen megért minden problémát. Nehezen határolódik le, könnyen megsérül. Emellett képes keménységet is kifejleszteni. 

Tanulási feladata: lehatárolt, individuális én felépítése. Személyes identitásának megtalálása. Az illúziók feladása. 

Foglalkozási területei: olyan tevékenységek és szakmák, ahol a segítőkészségét, empátiáját és spiritualitását megélheti. A finom anyagokkal való munka és a biztos ösztönöket igénylő feladatok is vonzzák.

Mindezek a jellemvonások azoknál is jelen lehetnek, akiknek az ascendensük vagy a Holdjuk áll ebben a jegyben. Az adott ember pontos személyiségelemzéséhez a születési képlet szükséges.